Welke les ga jij reserveren?

Alle yoga stijlen die we nu kennen hebben een eigen uitgangspunt, techniek en focus. Het kan je een beetje gaan duizelen als je je voor het eerst gaat verdiepen in de verschillende yogastijlen. Er zijn dan ook sinds het ontstaan van yoga vele verschillende vormen van yoga bijgekomen. Alle yoga stijlen die we nu kennen hebben een eigen uitgangspunt, techniek en focus. Er is voor iedereen wat wils. Het belangrijkste is om de yoga stijl te vinden die bij je past, want zo haal je het meeste plezier uit je yogabeoefening! Bij Yoga met Joan kun je kiezen uit verschillende stijlen. Heb je behoefte aan een fijne mix van beweging en ontspanning kies dan voor een Slow Flow les. Wil je dieper ontspannen en meer contact maken met je lichaam dan kies je voor Yin Yoga. Wil je al liggend genieten van een diep helende body scan? Dan is Yoga Nidra iets voor jou!

Slow Flow Yoga

Slow Flow yoga is een toegankelijke mix van verschillende yogastijlen waar ontspanning en inspanning elkaar soepel afwisselen. Een mix van Yin & Yang energie op basis van Hatha, vinyasa en yin yoga. Je beweegt in een ontspannen flow van de ene naar de andere houding op het ritme van je adem. De ene les les iets meer Yin ( rust ) elementen voor soepelheid en ontspanning van het lichaam. En daarmee voor jou de mogelijkheid iets meer te aarden. De andere les weer iets actiever in het teken van Yang waarin je iets meer kracht, dynamiek en activiteit gaat opzoeken in het lichaam.

Hatha Yoga

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha(zon) en tha (maand) samen. De zon staat voor het actieve deel van de les, de maan voor rust en verinnerlijking. In het Westen is dit de meest gebruikelijke vorm van yoga en veel andere yogastijlen zijn ontstaan uit Hatha yoga. We proberen bewustzijn te creëren door onze adem naar bepaalde punten in het lichaam te verplaatsen. Tijdens de Hatha Yoga houd je veel houdingen voor een aantal ademhalingen aan. De bekende Zonnegroet ( Surya Namaskar) heeft ook haar oorsprong in deze stijl. Dit is een vorm van yoga die geschikt is voor beginners.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een geleide meditatie voor complete ontspanning en een totaal herstel van je lichaam. Het is de meest toegankelijke vorm van yoga. Tijdens Yoga Nidra scan je het lichaam en kom je in een staat van ontspannen bewustzijn terwijl de geest zich ergens vestigt tussen waken en slapen. Yoga Nidra helpt je om de zenuwbanen naar de hersenen vrij te maken. Als je yoga nidra vaker beoefent zul je zien dat je lichaam zich op een dieper niveau gaat herstellen
Dat je dieper slaapt en je minder snel gestrest raakt. Je algemene weerstand zal omhoog gaan.

Yin Yoga

Yin yoga is een langzame vorm van yoga, die zich focust op het versoepelen van ons bindweefsel en gewrichten. Tijdens de les houden we houdingen lang vast ( 3- 5 minuten ) en gebruiken we onze ademhaling om te verzachten en spanning los te laten. Bij Yin yoga gebruiken we vaak dekens of kussens om ons te ondersteunen en comfort te bieden in bepaalde houdingen. Een vorm van yoga die bewezen goed is voor ons hart en bloeddruk. En ons letterlijk vraagt om langzamer aan te doen, stil te zijn en naar binnen te keren.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Bij vinyasa lopen houdingen soepeltjes in elkaar over. Houdingen vanuit de zonnegroet ( Surya Namaskar ) vormen de basis van vinyasa. Daarna volgen losse asana’s. Een flow van de ene houding naar de andere op de beweging van jouw ademhaling.