Ademcursus

Je adem als basis in dit leven

Ben je er klaar voor om een nieuwe versie van jezelf te ontmoeten?
En samen met mij op een magisch avontuur te gaan?

Tijdens dit programma ga jij opnieuw contact maken met je adem.
Je adem is jouw magische levensenergie. Het is jouw creatiekracht.

Oh Yes, na 4 prachtige voorgaande edities, gaan we in oktober verder met een 5e groep nieuwe ademavonturiers.
Levensgenieters, moedige mensen, creatievelingen, veerkrachtige mensen, dappere zielen.
We zijn het allemaal. Maar soms verliezen we de verbinding met ons werkelijke zijn.
Door de waan van de dag zijn we niet meer bewust bezig met wie we in essentie zijn.

De adem is ons instrument om weer te mogen herinneren.
In het hier en nu.

Wat anderen zeggen…….

“Met deze cursus heb ik alle basis tools op zak en weet ik dat ik altijd terug kan naar mezelf. De begeleiding van Joan is warm, zacht, liefdevol en persoonlijk. Ik kon me vol overgave ontspannen.”

-Lea

“Wat een bijzondere reis waarbij ook de minder fijne momenten helemaal welkom waren. Alles mocht er zijn. Wat me het meest is bijgebleven is hoe veelzijdig je eigen ademhaling is. Joan haar begeleiding is rustig en liefdevol en deze avonden voelden echt als een cadeau voor mij”

-Annahinke

“Dit was een prachtige reis. Een groot cadeau aan mezelf. De afwisseling met theorie en praktijk is fijn. Joan had begeleiding is helder, zacht, prettig en liefdevol.”

-Henriette

“Ademcursus volstaat niet. Het is zoveel meer dan dat. De thema’s vormen een mooi geheel. Joan voelt heel goed aan wat er voor de groep belangrijk is maar geeft ook aandacht aan iedere individu. Ik ben nog meer bewust geworden van mijn eigen adem en de magie die daar in verweven zit”

-Julia
Onze ademhaling is van levensbelang

Toegankelijk voor iedereen

Hoe bewuster je je wordt van je eigen ademhalingspatronen hoe beter en makkelijker je jezelf kunt aansturen.

Dit heb je vast vaker gehoord: we nemen onze eerste ademteug bij de geboorte en we blazen onze laatste adem uit als we overlijden. Adem is de meest directe tool tot jouw systeem. We zouden een aantal dagen kunnen overleven zonder water en voeding maar we houden het gemiddeld niet langer dan 3 minuten vol zonder adem. Onze ademhaling is dus van levensbelang.

Ademcursus Heerenveen

De adem herinnert. De adem raakt aan.

Waarom weten we dan nog zo weinig over onze ademhaling? Daar wil ik verandering in brengen.
In een aantal weken duiken we samen in diverse ademhalingsoefeningen om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Ga jij met me mee op reis?
Hieronder een kort overzicht van ons programma:

 • Week 1: Warm welkom. Kennismaking met elkaar. Intentie zetten voor de cursus. Hoe adem jij? Adem testjes. Ademmeditatie. Ruimte om te delen in de cirkel.

 • Week 2: Ruimte om ervaringen te delen in de cirkel. De adem als basis van het leven. Adembewustzijn vs. bewust ademhalen. Hoe werkt de adem in ons lichaam. Diverse oefeningen.
 • Week 3: Ruimte om ervaringen te delen in de cirkel. Spelen met de ademhaling. Vragen op dit moment? Zenuwstelsel en adem. Het hele plaatje zien. Diverse oefeningen.
 • Week 4: Ruimte om ervaringen te delen in de cirkel. Korte reflectie op de afgelopen weken. Introductie in de verbonden ademhaling. Blokkades in je lichaam.
 • Week 5: Ruimte om te delen in de cirkel. Volledige verbonden ademsessie. Wensen uitspreken.

De ademcursus

Een groot cadeau aan jezelf. Geef jezelf een boost aan positieve energie en ervaar een diepere verbinding met jezelf. En daarmee met de wereld om je heen. Kom weer in je kracht te staan. Durf te vertragen. Durf te leunen. Durf te spelen. De adem brengt je overal.

Wat anderen zeggen…….

“Ik heb nieuwe en leerzame tools gekregen die ik zelf ook weer in mijn yogalessen heb geïntegreerd. Joan haar stem en support is liefdevol. Tijdens deze weken heb ik rust en helderheid voor mezelf gecreëerd.”

-Astrid

“Ik heb deze ademcursus als prettig, veilig en waardevol ervaren. Zowel de theorie als de ademoefeningen zijn interessant. Deze cursus is echt een groot cadeau voor mezelf geweest. “.

-Judith

“Deze cursus voelde als thuiskomen bij mezelf. “Gewoon Zijn en ademen. Alleen dat kan soms al zo uitdagend zijn. Je komt hier in een warm bad waar je mag ontspannen en waar je ruimte maakt voor bewustwording en groei”.

-Linda

“De ademcursus is meer een avontuurlijke ademreis, die je op plekken buiten en binnen jezelf brengt waar je nog nooit eerder bent geweest. Het is gezellig, warm, thuis, echt, leerzaam en puur.”

-Jelien

“Wat waren dit bijzondere weken. De lessen op zich en de doorwerking ervan gedurende de week. Super fijne en vertrouwde begeleiding waarin ik mezelf volledig heb durven openstellen. Dankjewel Joan”.

-Anneke

“De reis met mijn adem is een prachtige ontdekkingstocht door mezelf met liefdevolle en warme aandacht van Joan. Ik mag iedere keer weer een stukje van mezelf herinneren. En alles mag gezien en gehoord worden. Joan neemt je niet alleen in de lessen mee maar je krijgt ook genoeg bagage om thuis te blijven oefenen. Deze lessen waren heel waardevol voor mij”.

-Ypie

“Wat een mooie ademserie voor de eerste keer bij Joan. Ik voelde me welkom. Het is bijzonder om te ervaren hoe Joan een open, veilige en warme sfeer creëert.”

– Gea

“Dit is een unieke reis. Ademen en weer opnieuw leren voelen. De opbouw geeft vertrouwen en groei. Dit is echt een cadeau. Joan is DE stem die je als geen ander in dit proces kan begeleiden. Coachend en liefdevol. Dankjewel”.

-Chantal
Afsluitend retreat adem

We sluiten af met een feestelijk Adem Retreat

 • Op zondag 19 november komen we samen in een prachtige Yurt in Gorredijk

 • We blikken samen terug op de afgelopen weken
 • We vieren de adem, en daarmee dit leven
 • We raken de diverse ademhalingsoefeningen nog eens aan
 • Zodat je na deze dag met zelfvertrouwen verder kunt verdiepen in je adem
 • We delen wat er in ons leeft en hoe we nu verder willen
 • Plus heerlijke lekkernijen!

Extra’s:
In deze cursus begeleid ik je eenmalig in een 1-1 verbonden ademsessie.
Daarnaast krijg je een prachtig werkboek cadeau met ademoefeningen en theorie.

Ademcursus met Joan

Investering in jezelf € 369,00
Startdatum Donderdag 5 oktober
Tijd 19.30 – 21.30 uur
Locatie Centra 71, Heerenveen
Datums adem lessen Donderdag 5, 12, 19, 26 oktober en 2 november
Datums adem retreat Zondag 19 november 13.00 – 16.00 uur
Datum 1-1 ademsessie Apart in te plannen

Ik reserveer mijn plekje